Bøger 2016

Bøger 2016

Årets læsning:

Leif Andersen: Kroppen og ånden 1 – Sjælesorgens basis 5/6
– Første bind af Leif Andersens to-binds sjælesorgsværk lægger grunden og giver det teologiske fundament for en sund sjælesorg. Her kommer vi godt omkring gudsbilleder, menneskesyn, selvbilleder, kropslighed, spiritualitet og mange andre emner, altid med sjælesorgen for øje. Rigt illustreret og med stor inddragelse af litteratur og film mm. Velskrevet og vigtigt værk.

Anthony Doer: Alt det lys vi ikke ser 4/6
– Fængende og sanselig historie om to vidt forskellige unge skæbner under 2. verdenskrigs Europa. Ret velskrevet, men den har en lidt for spøjs idé med kapitler, som springer frem og tilbage i tid.

Jørgen Bøytler: Gribe og begribe 3/6
– Udmærket indføring i Brødremenighedens liv og traditioner.

Henrik Højlund & Jørgen Sejergaard (red.): Opstand om opstandelsen 6/6
– Glimrende antologi med mange gode indlæg i den verserende debat om, hvorvidt Jesu opstandelse skal forstås fysisk eller åndelig. Bogen argumenterer overbevisende for den fysiske forståelse.

Stefan Gustavsson: Skeptikernes guide til Jesus 1 – Evangeliernes troværdighed 6/6
– Glimrende læsning! Kommer ind på en masse af de spørgsmål, der kan stilles til evangeliernes historiske troværdighed og giver gode og solide grunde til, at de fire evangelier er brugbare og troværdige som kilder til Jesu liv.

Richard B. Hays: Reading backwards 4/6
– Glimrende bog om hvordan de fire evangelier på forskellig vis bruger Det Gamle Testamente i deres skildring af, at Jesus er legemliggørelsen af Israels Gud.

Henrik Pontoppidan: Lykke-Per 5/6
– Pontoppidans klassiker skuffede ikke. Om en ung mands åndelige og menneskelige forandringer. Han kommer vidt omkring på mange måder, og Pontoppidan skriver som sædvanligt utroligt stærkt og skarpt!

Henri J.M. Nouwen: På vegne af Jesus 4/6
– Kort og præcis bog om de tre fristelser, som kan lure på en kristen leder: Fristelsen til at være relevant, fristelsen til at blive populær og fristelsen til at have magt. Nouwen peger i stedet på sundere veje.

Rob Parsons: Når troen bliver for trang 4/6
– Fin lille bog om, hvordan forældre kan gøre mere for, at deres børn bliver bevaret i en kristen tro. Det handler bl.a. om åbenhed, kærlighed og at forberede dem på skuffelser.

Tom Wright: How God became king 4/6
– I sin vanlige folkelige stil udlægger N.T. Wright sine tanker om, hvordan de fire evangeliers centrum både er gudsriget og korset. Undervejs er der som vanligt kærlige udfald mod både liberal og konservativ kristendom.

Robert Galbraith: Ondskabens høst 5/6
– Tredje bind i serien om detektiven Strike og hans assistent Robin skuffer ikke. Det er velskrevet, det er grumt, det er spændende og det er eksistentielt og psykologisk interessant. En krimi, som man bliver både underholdt og klogere af.

Hans Johan Sagrusten: Det store puslespillet 5/6
– Populærfremstilling af tekstkritikkens spændende historie om gamle græske bibelmanuskripter, bibeloversættelse og skumle mellemhandlere. Velformidlet og præsenterer også de helt nyeste tekstfund. Spændende og opbyggelig læsning med god solid fagkundskab i ryggen. Kilderne til Det Nye Testamente er usædvanligt gode.

Jens Smærup Sørensen: Mærkedage 4/6
– Fin skildring af 3-4 generationer i den lille landsby Staun. Der fokuseres på mærkedagene; en konfirmation, et sølvbryllup, en tres-års fødselsdag, og derigennem gives der gode glimt af samfundets udvikling. Hver person i bogen har på til tider imponerende vis sin egen stemme og skrivestil, og der er gode portrætter, men det går lidt ud over det samlede billede af landsbyens ud- og afvikling, som godt kunne stå endnu klarere.

Timothy Keller: Preaching 5/6
– Ganske god bog om at prædike. Jeg blev især optaget af hans samtidsanalyse, hans udfordrende holdninger til prædikantens integritet og hans vigtige fokus på, at Kristus er alle prædikeners centrum.

Alister McGrath: Forsvar for troen 5/6
– Glimrende introduktion til apologetikkens verden. Læs min anmeldelse her.

Erlend Loe: Enden på verden som vi kender den 2/6
– Tredje bind i serien om Doppler, som sammen med sin elg Bongo må gå grueligt meget igennem. Der forsøges hårdt fra Loes side på at skrive en sjov og grænseoverskridende historie med stikpiller til tidens drømme om det perfekte liv. Det er velment, men lykkes desværre ikke.

Peter Legarth & Jørn Henrik Olsen: Efter styrtet 3/6
– Udmærket lille udgivelse om at møde svær sygdom, leve med den og hvordan det påvirker gudstroen. Fint illustreret.

Skriv en kommentar

Filed under Uden for kategori

Kom med en kommentar:

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s