Bøger 2019

Den årlige oversigt over læste bøger i det år, som næsten er gået. Skønlitteratur, biografier, teologi og meget andet.


James Wood: Upstate 4/6
– Fin roman om en fars forhold til sine to døtre. Wood skriver godt og der er fine beskrivelser af stemninger og natur, men det er alligevel som om, at vi ikke rigtigt kommer under huden på karaktererne.

Thomas Kristensen: Alle skifter 4/6
– Ud fra en busrute og sit livs rute beskriver Thomas Kristensen en egns og nogle generationers historie og udvikling. Det fungerer ret godt, og Thomas skriver tilpas langt og præcist. Især interessant, hvis man er fra det vestjyske ligesom Thomas.

Geir Otto Holmås: Ved en korsvej 3/6
– Udmærkede tanker og ord om korsteologisk kristendom som et godt værn mod tanker og teologier, som i højere grad søger herlighed og gudsnærvær, der kan erfares.

Siri Hustvedt: En amerikaners lidelser 4/6
– Fin og velskrevet roman med velskrevne personportrætter, fortidige gåder, nutidige mærkværdigheder og dyb eksistentiel indsigt.

Ernest Hemingway: Den gamle mand og havet 4/6
– Intens og gribende fortælling om en mands sejltur. Skrevet, så man er tryg på det store hav og lever sig ind i havets univers og mandens krop og tanker.

Martin de Lange: På kanten af Paradis 4/6
– Stærk beretning om prisen for at være kristen missionær i Tyrkiet.

Bent Jensen: I begyndelsen 5/6
– Spændende og stærk fortælling om et liv. Fra opvæksten i det missionske hjem i Kjellerup til et voksenliv med alle dets lyse og mørke side og til sidst en form for tilbagevending og hjemkomst til troen. Interessant og rørende.

Hartvig Wagner: himlen og Himlen 3/6
– Fin erindringsbog om et langt præsteliv.

Kathy Lee: Fange i Rom 4/6
– Velskrevet juniorroman om en ung drengs oplevelser i Europa for 2000 år siden.

Vigdis Hjorth: Arv og miljø 5/6
– Stærk beretning om svære familieforhold og om, hvor forskellige liv og opfattelser af begivenheder kan være. Vigdis Hjorts skriver virkelig godt, når man lige vænner sig til hendes stil.

Robert Galbraith: Den hvide død 4/6
– Fint fjerde bind i serien om Strike og Robin. Spændende intriger og udmærket plot.

Jacob Munk: En langt bedre vej 6/6
– Velskrevne, ærlige, underbyggede, forsigtige, respektfulde og modige tanker om køn, seksualitet og nærmest alt i det område. Jeg er blevet bekræftet i, at noget af det, jeg mener ikke er fuldstændig uden hold i virkeligheden, og jeg er blevet udfordret til at tænke anderledes på andre områder. Sådan gør en god bog.

Flannery O’Connor: Klogt blod 2/6
– En af de mest mystiske bøger, jeg har læst. Svært at forholde sig til personerne og svært at blive klog på meningen med det sære religiøse drama. En tand for mystisk for min smag, og når sproget samtidig ikke er helt i top, så hitter den ikke stort.

John Eldredge: Den maskuline rejse 4/6
– Fin bog om de forskellige faser i en mands liv, og hvordan han navigerer i dem. Hvis man trækker 20-30% amerikanskhed fra og oversætter lidt her og der, så er bogen fin og brugbar.

1 kommentar

Filed under Uden for kategori

One response to “Bøger 2019

  1. Nikolaj Hartung Kjærby

    Du får læst meget af en småbørnsfar at være – tillykke med det! 🙂
    Jeg blev så nysgerrig at jeg læste referatet af “Klogt blod” på Wikipedia, og ja, det virker godt nok til at være en besynderlig historie! 😮 Den inkorporerer også flere tidligere udgivne noveller (“The Peeler”, “The Heart of the Park” og “Enoch and the Gorilla”) samt dele af forfatterens universitetsspeciale! Ikke desto mindre har The Guardian den med på sin liste over de 100 bedste romaner (på en 62. plads).

Kom med en kommentar:

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s