Bøger

Bøger jeg indtil videre har læst i 2017:

Stefan Gustavsson: Skeptikerens guide til Jesus 2 – Jesu identitet og opstandelse 5/6
– Udmærket indføring i hvem Jesus var og i diskussionen om, hvorvidt det giver mening at tro på, at han virkelig opstod fra de døde. Det giver bogen udmærkede grunde til at tro på.

Asger Chr. Højlund: Urimeligt godt nyt 6/6
– Absolut glimrende introduktion til Luther, hans teologi og dens betydning dengang og i dag. Forfatteren skriver kort og præcist og levende og fastholder både vigtigheden af Luthers tanker og har forståelse for, at nogle af dem kan virke lidt fremmedartede i dag.

Lisbeth Smedegaard Andersen: Det åbenbarede ansigt 6/6
– Absolut glimrende bog om Kristusbilledet historie og udvikling. Om fravær og nærvær, guddommelighed og menneskelighed og om hvordan der er ret meget teologi i billeder af Kristus.

Jørgen Jørgensen: Kirke for folket 4/6
– Fin bog om en folkekirkemenigheds liv og vækst, især ved hjælp af Alpha-kurser. God blanding af beretninger om kirkeliv, teologiske refleksioner og personlige livshistorier.

John Steinbeck: Vredens druer 4/6
– Fin roman om vandring, familiesammenhold og søgen efter en plads i verden under depressionens USA.

Ida Jessen: Doktor Bagges anagrammer 3/6
– En læge skriver i nattetimerne i slutningen af sit liv små tanker ned om livet, om ægteskabet og om lægegerningen. Det bliver aldrig rigtig godt, nok delvist fordi jeg ikke kan identificere mig med manden.

Ida Jessen: En ny tid 4/6
– Udmærket fortælling om en friskolelærerinde i begyndelsen af forrige århundrede på Give-egnen. Ida Jessen skriver til tider godt, men jeg blev ikke helt fanget af fortællingen, måske pga. dagbogsformatet.

Wesley Hill: Washed and waiting 6/6
– Ærlig, tankevækkende og dyb bog, som giver et rigtig godt indblik i, hvordan det er at være en homoseksuel kristen mand. Forfatteren har truffet det i tiden mere og mere unormale valg, at hans homoseksualitet nødvendigvis medfører et liv i cølibat og seksuel afholdenhed. Der er noget at lære for alle.

Carl Hermansen: Så mangen en sommer 3/6
– Udmærkede tidsbilleder fra den første halvdel af forrige århundrede og nogle år frem, fra landlivet, præstelivet og ministerlivet. Men i længden bliver det trættende at høre om alle de mennesker, han har mødt. Jeg savner noget mere om det indre liv og hans motivationer for de mange store valg, han træffer i livet.

Anette Broberg Knudsen: I skyggen af pesten 3/6
– Fin lille historisk fortælling om to unge menneskers forsøg på at finde vej i livet i et middelalderligt Danmark lagt øde af pestens hærgen. Målgruppen er juniorer, men os, som er lidt ældre kan godt få noget ud af den.

Michael Pihl & Jesper Rosenløv: Korstogene 6/6
– Glimrende formidling om korstogenes baggrund, deres tid og forståelsen af dem i eftertiden. Forfatterne argumenterer overbevisende for, at korstogene primært var et forsvar mod islams ekspansion i kristne områder og overfald på kristne pilgrimme i århundrederne forinden.

Læste bøger i 2016: Se her
Læste bøger i 2015: Se her
Læste bøger i 2014: Se her
Læste bøger i 2013: Se her
Læste bøger i 2012: Se her
Læste bøger i 2011: Se her
Læste bøger i 2010: Se her
Læste bøger i 2009: Se her
Læste bøger i 2008: Se her
Læste bøger i 2007: Se her

Kom med en kommentar:

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s